Известие

Collapse
No announcement yet.

Не пали ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не пали ...

Здравейте колеги !!!
    На кратко.ще се опитам да обесня всичко по проблема.
    Значи преди месец и нещо преди големите снеговалежи,точно в деня на валежите реших да сменям мембрани на изпарителя на газовото.След като го смених,доста взе да гърми и се върнах при газаджията,при което той ми махна някаква джаджа от пред която била за регулиране на газта или нещо такова и се премахна гърменето.Докато се прибера до вкъщи започна да вали сняг.Паркирах колата и я оставих там.След няколко дена реших,че искам да я покарам малко и се качих,запалих и оставих малко да работи.Обаче като дам малко газ и се чуваше едно хъркане някаде отпред,реших да отворя предния капак и какво да видч....-всичко беше в сняг.И тогава направих голямата грешка и изгасих колата да изчистя снега под капака.Поисчистих аз,влизам в колата,вартя-не пали....
    Оставих я така,след няколко дена пробвах пак,и пак неискаше,то ми падна и акомулатора.Викам си да я пробвам на скорост.....пак нищо...Пак я оставих.След още няколко дена слязах,реших да искарам,да проверя свещите.И както винаги останах изненадан....Като махах бубуните се счупи едната бубина и една лула,понеже каналите на свещите бяха пълни с .. ЛЕД до горе.... Преди 1 седмица взех бубина и лула от един колега от форума обаче времето беше лошо и все немога да сляза да ги сложа.Днес слязох изкарах свещите,почистих ги после смених бубината и лулата.Смъкнах вече заредения акомулатор.... Въртя и пак нищо.Нито на бензин нито на газ.Като тръгна да въртя замирисва на бензин отпред и това е.Само върти но нищо повече.Всичи лампички са ми както трябва....
    Ако имате някакви идей ще съм благодарен да споделите.Че накрая като не иска да пали,ще я залея с една туба бензин и аз ще я запаля

ПС: Забравих да добавя,че антифриза ми е изчезнал....Казаха ми,че можело като са ми сменяли мембраните да е станало ... ама ....
    Last edited by PoByRkAn; d.m.y г., 16:40.
    Alfa Romeo 1.4 16v t.s. 103HP

Тъй както изглежда проблемът ти е от газовото, местя темата в правилния раздел.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Не е в газовото...
      Айде пак там където и е мястото...
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Не съм специалист,но как установихте,че е от газовото,като никак не иска да пали колата ....

Comment

А нещо за замръзнал ауспух да ви идва на ум!?
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            А нещо за замръзнал ауспух да ви идва на ум!?
            Аз само да питам какво общо има той много ми е любопитно щото не бях чувал за подобна причина и искам да знам повече за нея.???Смисъл да се е запушил от студа с лед или нещо такова ли??????
            Как може да се появи това явление и как да се отстрани??????
            Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:19.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

интересно е да се разбере от къде е дошъл този лед. Не винаги трябва да набеждаваме АГУ-то, въпреки, че туин спарка често прави мизерии, ако не е с ГИ(поне аз имам такива впечатления). Щом смърди на бензин явно се дави защото няма какво да го запали, нали това май най логично. Да се провери дали стига ток до където трябва, за да запали колата. И този лед от къде е дошъл там под бобините??? Там по - често май се среща моторно масло...
                Alfa Romeo 33 1.5 BOXER 4x4, Alfa Romeo 33 BOXER 1.7 16v, Alfa Romeo 155 1.7ts 8v, Alfa Romeo 166 2.0ts, Alfa Romeo 156 1.9jtd - EX
                Alfa Romeo 146ti, Alfa Romeo 145 1.4ts

Comment

Отностно ауспуха,беше много вероятна причина когато беше студено....Само,че от доста време температурите са полужителни и и да е имало лед,то той отдавна се е разтопил .....

Comment

Още един стратегически въпрос.Ако излеете 2 кофи вода отпред,под капака какво може да изгори,окисли,повреди и така нататък, което може да причини непаленето на автомобила?

Comment

Първоначално публикувано от PoByRkAn Покажи съобщение
                      Още един стратегически въпрос.Ако излеете 2 кофи вода отпред,под капака какво може да изгори,окисли,повреди и така нататък, което може да причини непаленето на автомобила?
                      твърде много неща. първо провери дали имаш искра. като си въртял много с водата в свещите,може да си я задавил и сега да запали.
                      точка

Comment

То за задавянето е почти сигурно,че съм я задавил... Ама как да я отдавя И днес се мъчих да я запаля,като врутнах клуча тръгна да върти ,изкашля се жеднъж и си продалжи да върти .....

Comment

най-простия начин е да извадиш бушона на бензиновата и да повъртиш малко на стартер. искра имаш ли.
                          точка

Comment

Проверката за изкра предстой....Само ако може да споделите кой точно е бушона за бензиновата помпа да го махна,че да не се прецека и тя....

Comment

Аз пък си мисля че е задавена и то много яко. въртял си на газ, въртял си на бензин, имаш лед по мотора, красота колега, красота. огледай всичко по мотора внимателно, провери си искрата и след това намери някой приятел, с който да я закачите за неговата кола и да я дръпнете.
                              Когато започне да те дърпа включваш на "контакт" включваш на втора, пускаш съединителя и така докато всичката мизерия която я е задавила не се издуха. колата трябва да запали при самото теглене. Успех
                              In God we trust, all others pay cash.
                              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                              Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Working...
                              X